Сватбена фотография Портеретна фотография За мен Цени Контакт

За мен

Казвам се Веселина Николаева и съм фотографа зад Щастливата Бъркотия. Наричам тази част от работата си така, защото... ами защото е точно такава – щастлива бъркотия :) Суетене, вълнения, струпване на емоции и събития, неудобно високи обувки, непредвидени промени в програмата и имровизации. Вниманието в такива дни е подложено на изпитание, защото е разпокъсано от многото събития и не е зле да имате до себе си някой, който да ви напомня да дишате от време на време. И ако с дишането се справяте, то малко място ще е останало за спомени.

А спомените...

Спомените и фотографията за мен са свързани с вълшебство. Когато бях малка, прекарвах част от лятото си в едно планинско село при пра-баба си, родена 1902г. Вечер след приказките за самодиви тя често ми разказваше спомените си за войните, за пътешествията и местата където е живяла и за децата си докато прелистваше трите малки и разпокъсани от разглеждане албуми. Понягога не говореше на мен, а на снимките. Идеята за спомени и минали събития е размито понятие за едно хлапе и аз израстнах с фантазиите си за света зад снимките, който както цветята на Аида, оживяват нощем.

Близо тийсет години след това лято авърших Академия по Изкуствата в Холандия и от 2001г рабтя на свободна практика. Принадлежа към онази група фотографи, които наричат себе си наративни фографи, разказвам приказки в образи. До колко ранните ми детски спомени са ясни и определят интереса ми към фотографията, не мога да кажа, но подхода е останал непроменен - снимамките са вълшебни и живи.

Затова не мога да ви предложа стандартни режисирани кадри нито пък си партнирам с Photoshop в доизмислянето на красиви картинки.

Което мога да ви дам е приказката на вашия ден.